O nama

Ustanova za osposobljavanje i usavršavanje bavi se obrazovanjem odraslih od 2002. godine. Tijekom dugogodišnjeg iskustva u obrazovanju odraslih naše tečajeve završilo je više od dvije tisuće polaznika koji su uspješno osposobljeni uz pomoć naših visokoobrazovanih predavača koji su ujedno i stručnjaci u svojem području obrazovanja.

Kod nas možete pronaći programe iz različitih obrazovnih sektora: graditeljstva i geodezije, prometa i logistike, strojarstva, turizma i ugostiteljstva te poljoprivrede. Našim polaznicima pružamo potrebna teoretska i praktična znanja za sigurno i uspješno rukovanje građevinskom mehanizacijom, prekrcajnim sredstvima, odnosno dobivaju potrebne kvalifikacije ovisno o programu koji izaberu. Naši najpopularniji programi jesu: tečaj za rukovatelja viličarom, tečaj za rukovatelja različitim vrstama dizalica te tečaj za rukovatelja utovarivačem-rovokopačem. No svakim završenim programom povećavate si šanse na tržištu rada ne samo u Hrvatskoj već i šire. Naime, naši verificirani programi, prevedeni na traženi jezik, prihvaćeni su i u drugim zemljama.

  Edukacija

  Nastava je maksimalno prilagođena polaznicima te se organizira direktno u dogovoru s njima ili firmom za koju se tečajevi organiziraju te je moguća nastava i u večernjim terminima, ali i vikendom. Također osiguravamo i praktičan dio nastave te stručnog mentora. Pri upisu u školu dobiva se i literatura koja je uračunata u cijenu osposobljavanja.

  Rezultati

  Polazniku koji s uspjehom završi program stručnog osposobljavanja UČILIŠTE SAILOR izdaje uvjerenje o osposobljenosti koje se prema rješenju Ministarstva znanosti i obrazovanja upisuje u e-radnu knjižicu.

  Rezultati

  Polazniku koji s uspjehom završi program stručnog osposobljavanja UČILIŠTE SAILOR izdaje uvjerenje o osposobljenosti koje se prema rješenju Ministarstva znanosti i obrazovanja upisuje u e-radnu knjižicu.

  Česta pitanja i odgovori

  1. Koja je konačna cijena tečaja?

  Konačna cijena tečaja formira se ovisno o broju polaznika, prethodnom iskustvu te o tome je li vam potrebno osigurati mjesto prakse i mentora ili to možete organizirati sami.
  Kako biste dobili konačnu cijenu za program koji vas zanima, kontaktirajte nas još danas.

  2. Upisuju li se programi u radnu knjižicu?

  Sve programe pod kategorijom Programi osposobljavanja verificiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja te se mogu upisati u e-radnu knjižicu. Ostale programe odobrila je Agencija za strukovno obrazovanje odraslih.

  3. Osigurava li Učilište Sailor praksu?

  Da. Zahvaljujući našim partnerima, Učilište Sailor jedino je učilište koje osigurava praksu za sve programe osposobljavanja.

  4. Prizna li se tečaj za upravljanje dizalicom u pomorstvu i na platformama?

  Tečaj pod nazivom Rukovatelj dizalicom verificiran je program i kao takav prizna se u RH i inozemstvu. Za rad na brodu potrebno ga je prevesti kako bi se dobio naziv Crane operator.
  Tvrtke koje se bave eksploatacijom nafte i plina obično traže dodatnu licencu izdanu po njihovim standardima (Opito, Sparrow) te su je obično poslije našega tečaja polaznici odlazili položiti u Aberdeen. To su uspješno svladavali jer su kod nas naučili raditi na dizalici. U Aberdeenu se ne održavaju tečajevi za dizaličara već samo polaganje za Stage 1, 2 i 3. Ono što vam mi možemo ponuditi jest verificirano uvjerenje Rukovatelj dizalicom (Crane operator) nakon kojega ćete bez problema položiti za daljnje licence.